Logo Stichting Kenya Child Care
 
Ons doel

Wij trekken ons het lot van de kinderen in Kenia erg aan. Vooral de verhalen van kinderen in een crisis situatie raakt ons diep.

We zien baby’s die te vondeling worden gelegd, sommige gedumpt als vuilnis! Kinderen waarvan de ouders (tijdelijk) in de gevangenis zitten. Kinderen die mishandeld en of seksueel misbruikt zijn. Er worden kinderen ontvoerd en belanden in de seksindustrie. Ook worden meisjes op extreem jonge leeftijd uitgehuwelijkt. Veel meisjes raken ongewenst zwanger terwijl ze zelf nog een kind zijn! Schrijnende verhalen.

We hebben de afgelopen jaren veel onderzoek gedaan en informatie vergaard naar de het bestaan van de kinderen in Kenia door o.a. veel contact te onderhouden met de kinderbescherming daar ter plaatse. In overleg met hun hebben wij besloten een rescue center op te zetten in de regio van Kilifi. 

In het rescue centre worden kinderen voor maximaal een jaar opgevangen. In die periode bieden wij het volgende:

- psychische begeleiding

- speltherapie

- medisch onderzoek en behandeling

- medicijnen

- basisschool kinderen zullen op lokatie les krijgen

- begeleiding in het rehabilitatie proces.

In de periode dat de kinderen bij ons verblijven wordt er gekeken of er een mogelijkheid is dat deze kinderen weer terug geplaatst kunnen worden bij een familielid of eventueel in een Keniaans gezin indien dat geen optie is in een weeshuis. Ons doel is om de best mogelijke oplossing te vinden voor deze kinderen omdat zij recht hebben op een stabiele toekomst!

Na de opening op 16 februari 2015 was het onze hoogste prioriteit om het onderwijsproject binnen ons rescue centre op te zetten, per 1 januari 2016 is dit gerealiseerd. Met donaties is het ons gelukt om een overkapping te bouwen op de onderwijslocatie, er is lesmateriaal aangeschaft en wij hebben 2 gekwalificeerde onderwijzers in dienst genomen die onze kinderen op verschillende niveaus kunnen onderwijzen. Het is noodzakelijk voor de kinderen die tijdelijk bij ons in een beschermende omgeving wonen onderwijs te blijven volgen, dit omdat zij in hun situatie onmogelijk het terrein kunnen verlaten.

 
 
OOK U KUNT ONS STEUNEN!

Wij als oprichters doen er alles aan om het geld voor het rescue centre bij elkaar te krijgen. Helaas kunnen wij dat niet alleen. Uw steun is onmisbaar!

Elke donatie wordt dan ook heel erg gewaardeerd.

U kunt uw bijdrage storten op banknummer: NL02 TRIO 0197711804

T.n.v. Stichting Kenya Childcare te Amsterdam