Een update over Agnes & Flanley

Deel dit bericht

agnes-flanley

Tijdens onze reis naar Kenia in november 2022 ontmoetten wij de hoogzwangere Agnes in ons Rescue Centre. Zij verbleef op dat moment bij ons en zoals vrijwel alle kinderen die wij opvangen had ook zij al veel meegemaakt. Agnes is een meisje van 16 jaar. Door misbruik van haar leraar is zij in 2022 zwanger geraakt.

In november 2022 heeft Agnes ons meegenomen naar het dorp waar ze woont met haar familie. Tijdens dit bezoek is ze prachtig vastgelegd door onze fotograaf. Ze woont samen met haar oudere zus en twee jongere broertjes bij hun opa en oma. De moeder van Agnes heeft een nieuwe man en binnen die stam is het niet gebruikelijk dat je de kinderen van je vorige man meeneemt. Daarom wonen ze bij opa en oma.

Oma runt een klein winkeltje in het dorp waar ze wonen. Achter het winkeltje zijn twee vertrekken waar ze met z’n zevenen, en later als de baby er is, met z’n achten zullen slapen. Buiten is een hut waar oma kookt en er is ook een geïmproviseerde douche / toilet.

Een tikkeltje verlegen, maar vol trots, heeft Agnes ons tijdens dit bezoek rondgeleid. En wat was het heerlijk om de onderonsjes tussen oma en kleindochter te zien! Al snel was het hele dorp op de hoogte van het feit dat er een aantal Mzungu’s (witte mensen) waren, dus de buren kwamen ook een kijkje nemen. We werden uitgenodigd om bij de buren te komen kijken, waar vervolgens de dorpsoudste spontaan begon te zingen.

Blijkbaar had dit uitje Agnes doen ontspannen en een dag later begonnen de weeën in de avond. Midden in de nacht is zij bevallen van haar prachtige zoon Flanley!

In maart 2023 waren een aantal maanden verstreken en zijn we opnieuw op bezoek geweest bij Agnes om te kijken hoe het nu met haar en Flanley gaat. En we waren heel blij om te zien dat het goed gaat met Agnes en Flanley. Helaas kan Agnes, zolang de rechtszaak loopt tegen haar leraar, nog niet terug naar huis. Ze moet zelf getuigen tegen de leraren. Daarna staat hem een flinke straf te wachten, zeker gezien zijn functie.

Na hereniging met de familie zullen wij haar het aankomend jaar nog blijven volgen en ondersteunen met ons programma Ieder Kind een Thuis. Betty, ons sociaal werkster, zal in contact blijven met de familie en afzonderlijk ook met Agnes en (financiële) ondersteuning bieden waar nodig is.

Agnes en de pasgeboren Flanley, in ons Rescue Centre

Meer nieuws

baby

Prachtige nieuwe beelden door Hugo

Foto- en videograaf Hugo was mee op reis en heeft tal van onvergetelijke momenten vastgelegd. “Het moment dat ik het Rescue Centre van Kenya Child

Nieuwsbrief .

Schrijf je nu in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte
van de laatste ontwikkelingen in Kenia en Nederland.

Red een kind en doneer

Kies voor een eenmalige of een maandelijkse donatie

Volg ons op onze socials