Ieder kind een thuis

Omdat geen enkel kind hoort op te groeien in een instelling.

 

Amani woont helaas in een instelling en niet bij zijn familie zoals het hoort. Hij heeft last van een huidziekte waardoor hij een extreme vorm van eczeem heeft. Zijn huid is soms zo ontstoken dat hij er zelfs blaren van krijgt en extreme koorts.

Ondanks de pijn staat hij altijd voor je klaar als je iets nodig hebt, hij is de meest lieve en behulpzame jongen.

Voordat hij in het rescue centre terecht kwam woonde hij, met zijn twee zusjes, bij zijn opa en oma die liefdevol voor hem zorgden maar geen geld hadden voor medicatie, laat staan voor een maandelijkse check up bij een specialist.

Een situatie als deze is voor ons de motivatie om dit programma te starten waardoor wij de kinderen die nu om verschillende redenen in een instelling worden geplaatst, toch met de familie kunnen herenigen.

Dit doen we door middel van:

  • Studiebeurs: Hierbij betalen wij het schoolgeld (rechtstreeks aan de school) en verzorgen wij het schooluniform.
  • Voedselpakketten: Als er niet kan worden voorzien in het eerste levensonderhoud.
  • Medische hulp: Voor HIV besmette kinderen maar ook voor kinderen als Amani. Wij dragen zorg voor de medische kosten en voorlichting richting de ouders/verzorgers.

Onze sociaal werker doet de opvolging zoals o.a. huisbezoeken, ondersteunen van de gezinnen en het begeleiden van het rehabilitatie traject.

Ons streven is om 60 kinderen per jaar te kunnen ondersteunen met als uiteindelijk doel dat we 9 van de 10 kinderen met familie kunnen herenigen.