Fiscaal voordeel

Ficaal aftrekbaar .

Alleen donaties aan organisaties met een ANBI status zijn aftrekbaar maar alleen als je jaarlijks meer schenkt dan één procent van je inkomen. Daardoor kunnen veel donateurs uiteindelijk toch niets aftrekken. Dat verandert als je je schenking laat vastleggen in een overeenkomst voor minimaal 5 jaar. Je giften zijn in dat geval volledig aftrekbaar, zonder minimum of maximumbedrag.

Wil je ons eenmalig steunen?

Dat kan heel gemakkelijk door het bedrag over te maken op rekening: NL02 TRIO 0197711804 t.n.v. Stichting Kenya Childcare in Amsterdam of klik op de button.

Wil je ons 5 jaar of langer steunen?

Ook dat kan heel gemakkelijk. Je kunt het formulier ‘Periodieke overeenkomst in geld’ invullen en versturen naar: Kenya Child Care | Julianastraat 2B | 3905 EM Veenendaal. Op je belastingaangifte vermeld je het fiscale nummer (of RSIN) van Kenya Child Care en het transactienummer. Beide vind je op de door ons geretourneerde schenkingsovereenkomst.

Wil je ons zakelijk steunen?

Een bedrijf dat vennootschapsbelasting betaalt, kan de giften aan een goed doel aftrekken van de belasting. Jouw giften zijn aftrekbaar van de belasting in het jaar waarin ze zijn gedaan. Er is er geen drempel voor de giftenaftrek. Het maximum aan giftenaftrek is 50% van de winst en moet onder de € 100.000,- blijven. De winst mag door de belastingaftrek niet negatief worden. Jouw giften moeten schriftelijk aantoonbaar zijn. Wij raden je te allen tijde aan advies in te winnen bij jouw belastingadviseur.

Nieuwsbrief .

Schrijf je nu in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte
van de laatste ontwikkelingen in Kenia en Nederland.