Het verhaal van Blandina

Deel dit bericht

Blandina is het stralende voorbeeld van wat we voor de kinderen in Kenia kunnen doen. Ze is een veerkrachtig meisje en kwam hoogzwanger bij het rescue centre van Kenya Child Care binnen toen zij 15 jaar oud was. Ze is misbruikt door haar stiefbroer en daardoor zwanger geraakt. Tijdens haar verblijf is zij bevallen van haar zoon Joel. In haar kraamtijd moest ze ook getuigen tegen haar stiefbroer. Helaas kon ze geen steun van haar familie verwachten. Haar moeder is de enige die haar vanaf de zijlijn is blijven steunen.

Een toekomst opbouwen

Ondanks al deze tegenslagen was Blandina vastbesloten dat ze zelf voor haar zoon wilde zorgen. Ze doet er alles aan om voor haar en Joel een liefdevolle en stabiele toekomst op te bouwen. Door middel van een studiebeurs kon zij gelukkig naar school. Joel werd tijdens de studietijd van Blandina opgevangen in een foster home. Ze bezoekt haar zoon op frequente basis en blijft daardoor betrokken bij zijn opvoeding en ontwikkeling.

Blandina heeft twee dromen

Ze wilde haar school afmaken en wil heel graag lerares worden. Daarnaast wil ze meisjes die soortgelijke situaties als zij zelf hebben meegemaakt helpen en bijstaan. En haar dromen komen uit! Eind december 2022 is Blandina geslaagd voor haar middelbareschooldiploma.

Tijdens haar schooltijd coachte ze de meisjes in het rescue centre al door hun verhaal aan te horen en ze te motiveren niet bij de pakken te gaan neerzitten. Toen wij haar vroegen of ze voor Rise Up Now aan het werk wilde gaan zei ze volmondig ja!

Per 1 mei 2023 is Blandina dus in dienst van Rise Up Now. Dat geeft haar de gelegenheid om op eigen benen te staan en zo kan ze zelf voor haar zoon zorgen. Voor haar en voor ons is daarmee de cirkel prachtig rond.

Meer nieuws

baby

Prachtige nieuwe beelden door Hugo

Foto- en videograaf Hugo was mee op reis en heeft tal van onvergetelijke momenten vastgelegd. “Het moment dat ik het Rescue Centre van Kenya Child

Nieuwsbrief .

Schrijf je nu in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte
van de laatste ontwikkelingen in Kenia en Nederland.

Red een kind en doneer

Kies voor een eenmalige of een maandelijkse donatie

Volg ons op onze socials