Ons streven is om 9 van de 10 kinderen met hun familie te herenigen

Ieder kind een thuis .

Kenya Child Care maakt bij de hulpverlening gebruik van het programma ‘Ieder kind een thuis’. Hierdoor kunnen wij kinderen die nu om verschillende redenen in een instelling worden geplaatst, toch met de familie herenigen. Wij vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk kinderen kunnen opgroeien bij hun familie.

Op dit moment lukt het ons om 6 van de 10 kinderen te herenigen met de familie. Met dit programma streven wij ernaar om 9 van de 10 kinderen bij de familie te laten opgroeien.

Met dit programma zorgen we dat het kind wordt voorzien in de eerste levensbehoefte (voedsel, medische zorg en onderwijs). Daarbij wordt de familie ondersteund en begeleid door een sociaal werkster. Onze sociaal werkster praat tijdens het huisbezoek met de ouders maar ook afzonderlijk met het kind. Op deze manier kan zij bekijken waar de uitdagingen liggen en ter plaatse zien waar en welke hulp er nodig is.

Soms is er bijvoorbeeld niet genoeg voedsel. Of kan het kind niet naar school omdat er geen geld is voor een schooluniform. Laatst hebben we vanuit Kenya Child Care een matras aangeschaft omdat de kinderen met z’n drieën op alleen een lattenbodem sliepen. Hierdoor sliepen ze heel slecht, maar ze konden niet op de grond slapen vanwege het ongedierte. Nu slapen de kinderen met elkaar zacht op het matras. Ze zijn uitgerust en kunnen zich beter concentreren op school.

Een studiebeurs

We betalen het schoolgeld (rechtstreeks aan de school) en verzorgen het schooluniform.

Voedselpakketten

We zorgen voor eten als de familie niet kan voorzien in het eerste levensonderhoud.

Medische hulp

Voor HIV besmette kinderen maar ook voor andere zieke kinderen betalen wij de medische kosten en voorlichting richting de ouders/verzorgers.

Nieuwsbrief .

Schrijf je nu in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte
van de laatste ontwikkelingen in Kenia en Nederland.