Keep the fire burning

William Mganga

Ik ben William Mganga en op negenjarige leeftijd kwam er Engelsman Peter J. Osborn op bezoek bij de basisschool waar ik op zat. Hij had een gesprek met de hoofd van de school waarbij hij aangaf iemand te willen sponsoren en ik was de gelukkige. Peter nam mij voor het eerst van mijn leven mee naar een restaurant waar ik kip met patat te eten kreeg helemaal voor mij alleen. Normaal gesproken deelde ik het eten met mijn broers en zusters en nu had ik een heel bord voor mezelf. Ik kan me het nog zo goed herinneren, voor de eerste keer at ik patat, wat een heerlijkheid!

Keep de fire burning

Peter heeft mijn opleidingen gesponsord en waardoor ik de kans kreeg om in Engeland te studeren en ben ik afgestudeerd bioloog. Deze ontmoeting heeft mijn leven veranderd. Ik heb hiervoor wel een belofte moeten afleggen, dat wat Peter voor mij heeft gedaan moest ik ook voor een ander doen, keep the fire burning.

Voordat ik Linda en Marije ontmoette heb ik 10 jaar een weeshuis gerund: Kikambala children’s home. In 2013 heb ik Linda en Marije leren kennen en vanaf die tijd werken we samen om zoveel mogelijk kinderen op te vangen en een verschil te maken in hun jonge leven. Wat ik doe voor de kinderen doe ik met alle liefde en passie die ik in me heb. Het is mijn levensmissie om zoveel mogelijk kinderen te helpen!

Video afspelen

If you think you are too small to make a difference, try spending a night with a musquito.