Linda en Marije’s bezoek aan Kenia: een emotioneel weerzien

Deel dit bericht

marije linda

Ons bezoek in maart was er een met een lach en een traan. De extreme hitte maakte het uitdagend, maar wij hadden het geluk aan het einde van de werkdag de verkoeling op te kunnen zoeken in ons hotel. Dat is helaas voor de lokale bevolking niet het geval. In hun huizen en hutjes blijft de hitte heel lang hangen. Gelukkig is het sinds een paar weken weer wat afgekoeld, want het regenseizoen is begonnen.

Onze manager, Lina, is ongeneeslijk ziek. Toch wilde ze graag naar het Rescue Centre komen, waarschijnlijk voor de laatste keer. Zo kon ze het nieuwe kantoor zien en hebben we samen taart gegeten om dat te vieren. Het was een emotionele, maar ook mooie middag. “Keep The Fire Burning”, zei ze bij ons afscheid.

Natuurlijk zijn we ook weer op huisbezoek geweest. Met ons programma Ieder Kind Een Thuis kijken we hoe het gaat met de kinderen die herenigd zijn met hun familie. In sommige gevallen heeft het kind nog wat ondersteuning nodig. Soms is dat in de vorm van een matras of voedsel, andere keren in de vorm van begeleiding van onze sociaal werkster.

En het Rescue Centre is nog steeds hard nodig: in 2023 hebben we 61 kinderen opgevangen, waarvan het grootste deel meisjes. Sinds onze opening hebben we in totaal al 432 kinderen opgevangen. We kunnen alle hulp gebruiken, dus als je denkt “ik wil graag iets bijdragen”, dan kun je via kiezen voor een eenmalige of maandelijkse donatie. In beide gevallen maak je een groot verschil in het leven van een kind!

Meer nieuws

agnes en flanley

Update Agnes en Flanley (december 2023)

Tijdens ons bezoek aan Kenia afgelopen november hebben we Agnes en haar zoontje Flanley ook weer gezien. Wie ons al langer volgt weet dat Agnes

rescue-centre-groepsfoto

Onze reis naar Kenia in november

In november zijn wij, Marije en Linda, weer afgereisd naar Kenia. Terwijl we in Kenia waren zijn we natuurlijk vaak in het Rescue Centre geweest,

Nieuwsbrief .

Schrijf je nu in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte
van de laatste ontwikkelingen in Kenia en Nederland.

Red een kind en doneer

Kies voor een eenmalige of een maandelijkse donatie

Volg ons op onze socials