Nieuw initiatief: ‘Rise Up Now’

Deel dit bericht

Door alle ervaringen van de afgelopen jaren blijkt wel hoe noodzakelijk het rescue centre van Stichting Kenya Child Care is voor de kinderen. Toch is de tijd nu daar om een grotere stap te zetten.

Met het out-reach programma Rise Up Now geven we een vervolg op ons project Kenya Child Care. Rise Up Now leert de lagere schoolkinderen in Kenia spelenderwijs het zelfvertrouwen te versterken en sociale vaardigheden te ontwikkelen waardoor zij veerkrachtig hun toekomst tegemoet gaan. Dat doen we omdat ook lokaal wordt gezien dat er nog teveel kinderen door de zware omstandigheden beschadigd en ontmoedigd raken.

Het programma is ontwikkeld in samenwerking met Bikkels. Zij hebben door hun jarenlange ervaring bewezen dat hun training de kinderen mentaal en emotioneel veerkrachtiger maken. Op deze manier kunnen wij bijdragen aan een meer krachtigere generatie volwassenen, door vandaag aan het geluk van de kinderen te werken.

Rise Up Now zal uitgewerkt worden vanuit het rescue centre, daar waar de basis is gelegd. Natascha, een van de trainers van Bikkels, traint op dit moment ons team in Kenia.

Samen met ons team willen wij 10.000 kinderen per jaar een betere toekomst bieden. Samen met onze donateurs zetten wij die droom om in werkelijkheid. Dit resulteert in:

➡️ minder jeugdige slachtoffers van seksueel geweld

➡️ minder ongewenste zwangerschappen

➡️ minder vroegtijdige schoolverlaters

➡️ minder drugsgebruik

➡️ minder criminaliteit

Kortom: een weerbare en veerkrachtige generatie! Help jij ook mee? Bekijk onze website voor meer informatie over hoe je een bijdrage kunt leveren: https://www.riseupnow.world/help-mee/

Meer nieuws

agnes en flanley

Update Agnes en Flanley (december 2023)

Tijdens ons bezoek aan Kenia afgelopen november hebben we Agnes en haar zoontje Flanley ook weer gezien. Wie ons al langer volgt weet dat Agnes

rescue-centre-groepsfoto

Onze reis naar Kenia in november

In november zijn wij, Marije en Linda, weer afgereisd naar Kenia. Terwijl we in Kenia waren zijn we natuurlijk vaak in het Rescue Centre geweest,

Nieuwsbrief .

Schrijf je nu in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte
van de laatste ontwikkelingen in Kenia en Nederland.

Red een kind en doneer

Kies voor een eenmalige of een maandelijkse donatie

Volg ons op onze socials