Ons doel

Elk kind heeft het recht om op te groeien in een liefdevolle en veilige omgeving bij voorkeur bij familie.

Kenya Child Care doet dit door middel van ons tijdelijk opvangcentrum (rescue centre) in Kilifi waar wij plek hebben voor 20 kinderen die uit een situatie van acute nood worden gehaald. Wij doen er alles aan om voor deze kinderen een veilige plek te vinden voor de toekomst. Daarnaast hebben wij een outreach programma: Ieder kind een thuis. Waarbij wij zorgdragen dat het kind wordt voorzien in de eerste levensbehoefte (voedsel, medische zorg en onderwijs). Daarbij wordt de familie ondersteund en begeleid door een sociaal werkster. 

SKCC de organisatie

  1. Verbinding – Wij staan voor verbinding. Zowel het verbinden van de kinderen met de familie als wel de samenwerking tussen ons en de verschillende instanties.
  2. Perspectief – Wij vinden het belangrijk dat we de kinderen en families perspectief kunnen bieden op een betere toekomst. Dat draagt bij aan de bloei van de kinderen.
  3. Betrouwbaar – Meestal is het vertrouwen geschaad van het (getraumatiseerde) kind daarom hebben wij betrouwbaar extra hoog in het vaandel, de kinderen moeten op ons kunnen bouwen. De donaties die wij als organisatie ontvangen worden volledig besteed aan ons doel.
  4. Resultaatgericht – Wij stellen elk jaar duidelijke doelen, op deze manier kunnen we het resultaat meten en zien welke successen we hebben behaald.
  5. Kwaliteit – Kinderen verdienen het beste en daarom hebben wij kwaliteit hoog zitten. Dit zal terug te zien zijn in de opbouw van het programma en hoe de organisatie is opgezet.