Ons werk en ons doel

Ons streven is  60 kinderen per jaar te ondersteunen
en 9 van de 10 kinderen met familie te herenigen.
 

De organisatie .

Elk kind heeft het recht om op te groeien in een liefdevolle en veilige omgeving bij voorkeur bij familie.

Dat realiseren we met Kenya Child Care door de kinderen die we opvangen veiligheid, onderkomen, (psychische) zorg en begeleiding, compassie en liefde te bieden. Wij vinden het belangrijk dat een kind opgroeit bij familie en daar leggen wij ook de nadruk op.

Ons werk heeft een groot maatschappelijk effect: de rehabilitatie van getraumatiseerde kinderen met als resultaat een verlaagde kans op herhaling in het volwassen leven, minder criminaliteit en stabielere gezinnen. Bij dit alles is het professionele Keniaanse team ter plekke onmisbaar.

Onze werkwijze .

Als kinderen hulp nodig hebben van Kenya Child Care dan volgen we altijd een aantal vaste stappen. We starten bij ons rescue centre voor acute hulp en opvang. Vervolgens gaan we aan het werk op basis van ons programma ‘Ieder kind een thuis’. Want als het kan, is ieder kind het beste op zijn of haar plek bij eigen familie.

1

Bevrijden en opvangen

2

Medische check

3

Therapie en onderwijs

4

Rehabilitatie

5

Ondersteuning

6

Begeleiding
kind en familie

Onze waarden .

Ons werk doen we vanuit vijf kernwaarden.
Dit is wat ons drijft, dit is waar wij voor staan.

Verbinding

Verbinding – Wij staan voor verbinding. Zowel het verbinden van de kinderen met de familie als wel de samenwerking tussen ons en de verschillende instanties.

Perspectief

Perspectief – Wij vinden het belangrijk dat we de kinderen en families perspectief kunnen bieden op een betere toekomst. Dat draagt bij aan de bloei van de kinderen.

Betrouwbaar

Betrouwbaar – Meestal is het vertrouwen geschaad van het (getraumatiseerde) kind daarom hebben wij betrouwbaar extra hoog in het vaandel, de kinderen moeten op ons kunnen bouwen. De donaties die wij als organisatie ontvangen worden volledig besteed aan ons doel.

Resultaat

Resultaatgericht – Wij stellen elk jaar duidelijke doelen, op deze manier kunnen we het resultaat meten en zien welke successen we hebben behaald.

Kwaliteit

Kwaliteit – Kinderen verdienen het beste en daarom hebben wij kwaliteit hoog zitten. Dit zal terug te zien zijn in de opbouw van het programma en hoe de organisatie is opgezet.

Kilifi, Kenia .

Kilifi County is gevormd in 2010 door het samenvoegen van een aantal gemeentes aan de kust. De provincie telt 1.591.902 inwoners waarvan 355.191 kinderen.

De hoofdstad is de gelijknamige plaats Kilifi. Kilifi ligt aan beide zijden van de Kilifi Creek, tussen de steden Malindi en Mombassa. De stad telt ruim 30.000 inwoners en ligt in het zuidoosten van Kenia.

Nieuwsbrief .

Schrijf je nu in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte
van de laatste ontwikkelingen in Kenia en Nederland.