Onze reis naar Kenia in november

Deel dit bericht

rescue-centre-groepsfoto

In november zijn wij, Marije en Linda, weer afgereisd naar Kenia. Terwijl we in Kenia waren zijn we natuurlijk vaak in het Rescue Centre geweest, die op dit moment erg vol zit met 20 kinderen en een aantal baby’s. Maar dat zorgt ook voor veel gezelligheid en de kinderen kunnen lekker met elkaar spelen.

Het is voor ons altijd heel fijn om in Kenia te zijn. We werken natuurlijk toch vooral op afstand. Gelukkig zorgt onze manager William ervoor dat alles altijd op rolletjes loopt, maar door de afstand voelen we niet altijd de impact van het werk van Kenya Child Care. In Kenia voelen we dat wel heel duidelijk. We zien en spreken de kinderen die worden opgevangen en gaan op huisbezoek bij families.

We zijn ook op bezoek geweest bij Lina, de manager van het Rescue Centre. In onze vorige nieuwsbrief deelden we ze getroffen was door een hersenbloeding, maar ook dat ze goed aan het herstellen was. We hadden daarom gehoopt om in deze nieuwsbrief jullie te kunnen vertellen dat het ondertussen veel beter gaat met Lina, maar er volgde kort na haar hersenbloeding nog een tegenslag. Door een infectie moest een van haar benen tot onder haar knie geamputeerd worden. Ook is ze nog steeds verlamd door de hersenbloeding. En helaas moest ze afgelopen week nog een keer geopereerd worden omdat de infectie terug was gekomen. Haar been is nu tot boven haar knie geamputeerd. Het is dus afwachten hoe het de komende tijd gaat met Lina.

In deze nieuwsbrief delen we ook nog een update over onze nieuwe auto en laten we je weten hoe het nu met Agnes en baby Flanley gaat.

En natuurlijk wensen wij jullie hele fijne feestdagen en een sprankelend 2024! Namens ons en het hele team in Kenia bedanken wij jullie voor het vertrouwen in onze organisatie en jullie steun. Dankzij jullie kunnen wij met elkaar het leven van een kind een stuk mooier maken.

Liefdevolle groet,

Marije en Linda

Meer nieuws

voedselpakket-matras

Op huisbezoek bij Anita

In maart 2023 zijn we met Betty, onze sociaal werkster, op huisbezoek geweest bij Anita. Anita verbleef vorig jaar bij ons in het Rescue Centre

Dit is Rise Up now

Het weerbaarheidprogramma is ontstaan vanuit ons werk met stichting Kenya Child Care. In Kilifi vangen we kinderen op die het slachtoffer zijn van (seksueel) misbruik,

Nieuwsbrief .

Schrijf je nu in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte
van de laatste ontwikkelingen in Kenia en Nederland.

Red een kind en doneer

Kies voor een eenmalige of een maandelijkse donatie

Volg ons op onze socials