Op huisbezoek bij Anita

Deel dit bericht

voedselpakket-matras

In maart 2023 zijn we met Betty, onze sociaal werkster, op huisbezoek geweest bij Anita. Anita verbleef vorig jaar bij ons in het Rescue Centre en is ondertussen herenigd met haar familie via ons programma Ieder Kind een Thuis. Met dit programma zorgen we dat meer kinderen teruggeplaatst kunnen worden bij familie. Betty gaat op huisbezoek, onderhoud contact met de familie en afzonderlijk met het kind. Op die manier kunnen we een goede inschatting maken over de situatie en of het veilig is voor het kind om terug te keren naar familie.

Voor ons was het interessant om mee te gaan op huisbezoek. We horen vaak hoe dit in zijn werk gaat en wat de resultaten zijn van ons programma Ieder Kind een Thuis, maar het was goed om dit ook in het echt te zien en mee te maken.

Onze manager, Lina, had voorafgaand het huisbezoek gezorgd voor een voedselpakket, twee matrassen en een schoolrugzak (voor Anita). De situatie was schrijnend. In het hutje van Anita’s familie stonden twee 1-persoonsbedden met lattenbodems en wat stukken schuimrubber waar ze met z’n zessen op liggen. Eigenlijk liggen ze op de grond nog comfortabeler vertelde Anita’s moeder, maar in verband met het ongedierte slapen ze toch op de lattenbodems. Anita’s moeder werd erg emotioneel toen ze hoorde dat ze twee matrassen kregen, want nu konden ze alle zes in ieder geval comfortabel liggen op een zacht bed. Een betere nachtrust heeft een enorm effect op het functioneren van de kinderen, zeker op school.

De slaapplek

Om eerlijk te zijn waren wij ’s avonds extra dankbaar toen we in onze eigen bedden (met matras) gingen liggen. Bedden die we niet met twee andere mensen hoeven te delen.

Gun jij het deze kinderen ook om zacht te liggen en uitgerust wakker te worden? Al voor € 30,- geef je een familie een matras en maak je een groot verschil. Doneren kan hier.

matras-voedselpakket
Het matras en het voedselpakket

Meer nieuws

baby

Prachtige nieuwe beelden door Hugo

Foto- en videograaf Hugo was mee op reis en heeft tal van onvergetelijke momenten vastgelegd. “Het moment dat ik het Rescue Centre van Kenya Child

Nieuwsbrief .

Schrijf je nu in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte
van de laatste ontwikkelingen in Kenia en Nederland.

Red een kind en doneer

Kies voor een eenmalige of een maandelijkse donatie

Volg ons op onze socials