Ons streven is om ieder jaar 60 kinderen te ondersteunen

Help deze kinderen te bevrijden .

Elk kind heeft het recht om op te groeien in een liefdevolle en veilige omgeving .
Voor ons lijkt dat vanzelfsprekend. Maar voor veel kinderen in Kenia is dat helaas niet het geval. In de provincie Kilifi wonen 231.000 kinderen. Bijna de helft van deze kinderen loopt het risico op (seksueel) misbruik, verwaarlozing en/of mishandeling. Zij hebben onze hulp keihard nodig.  Kenya Child Care zorgt ervoor dat deze kinderen opgroeien in een veilige omgeving. Dat kunnen we niet alleen. Daar hebben we jou voor nodig. Met jouw hulp vangen we deze kinderen op en zorgen we voor veiligheid, onderkomen, (psychische) zorg en begeleiding. We overladen ze met heel veel aandacht, compassie en liefde en we bouwen mee aan een veilige terugkeer naar familie. Op die manier geven we ieder kind een thuis. Jij kunt echt het verschil maken in het leven van een kind. Bekijk de video.

Video afspelen

Rescue centre .

Wij bieden veiligheid en een plek om te wonen, te helen en te groeien. Het rescue centre van Kenya Child Care is een tijdelijk opvangcentrum in Kilifi. Hier hebben wij plek voor 20 kinderen die uit een situatie van acute nood worden gehaald. Wij doen er alles aan om voor deze kinderen een veilige plek te vinden voor de toekomst.  

1

Bevrijden en opvangen

Wij bieden de kinderen de eerste zorg en een veilige plek om te verblijven.

2

Medische check

Gezondheid van de kinderen is belangrijk. Elk kind wordt bij binnenkomst medisch onderzocht. Indien nodig regelen wij de juiste behandeling.  

3

Therapie en onderwijs

Onze kinderen worden psychisch begeleid door onze psycholoog. Voor de veiligheid van de kinderen komt de lerares bij ons op locatie.

4

Rehabilitatie

De rehabilitatie gevolgd door de eventuele hereniging met de familie vindt plaats onder begeleiding van onze psycholoog.

Dit alles kunnen wij niet zonder ons team .

 Als de kinderen bij ons binnen komen worden zij opgevangen door een van onze verzorgers. Zij zorgen ervoor dat het kind zich welkom voelt en maakt het wegwijs in het rescue centre. Onze psycholoog zorgt voor de juiste behandeling ten aanzien van de trauma verwerking en begeleidt het kind bij een medisch onderzoek of bij een rechtszaak en ondersteunt of bemiddeld bij de rehabilitatie met de familie. De veiligheid van de kinderen wordt mede gegarandeerd door de bewakers.

Zij zijn zowel overdag als ’s nachts aanwezig. De kinderen kunnen vanwege hun eigen veiligheid niet het terrein af dus is er 5 dagen in de week een onderwijzer aanwezig. op deze manier raken de kinderen niet al te veel achter. Het terrein en onze moestuin wordt onderhouden door onze tuinman met hulp van de kinderen. Deze liefdevolle en gekwalificeerde mensen worden aangestuurd door onze manager.

Ons team .

Nieuwsbrief .

Schrijf je nu in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte
van de laatste ontwikkelingen in Kenia en Nederland.