Ons streven is om ieder jaar 60 kinderen te ondersteunen

Rescue centre .

Het rescue centre van Kenya Child Care is een tijdelijk opvangcentrum in Kilifi voor kinderen in een acute bedreigende (thuis)situatie. Hier hebben wij plek voor 20 kinderen en we doen er alles aan om voor deze kinderen een veilige plek te vinden voor de toekomst. We bieden hen veiligheid en een plek om te wonen, te helen en te groeien. Bekijk de video.

Rescue centre .

Wij bieden veiligheid en een plek om te wonen, te helen en te groeien. Het rescue centre van Kenya Child Care is een tijdelijk opvangcentrum in Kilifi. Hier hebben wij plek voor 20 kinderen die uit een situatie van acute nood worden gehaald. Wij doen er alles aan om voor deze kinderen een veilige plek te vinden voor de toekomst.  

1

Bevrijden en opvangen

Wij bieden de kinderen de eerste zorg en een veilige plek om te verblijven.

2

Medische check

Gezondheid van de kinderen is belangrijk. Elk kind wordt bij binnenkomst medisch onderzocht. Indien nodig regelen wij de juiste behandeling.  

3

Therapie en onderwijs

Onze kinderen worden psychisch begeleid door onze psycholoog. Voor de veiligheid van de kinderen komt de lerares bij ons op locatie.

4

Rehabilitatie

De rehabilitatie gevolgd door de eventuele hereniging met de familie vindt plaats onder begeleiding van onze psycholoog.

Dit alles kunnen wij niet zonder ons team .

De kinderen die bij ons rescue centre binnen komen worden liefdevol opgevangen door ons deskundige team.

  • Onze verzorgers zorgen ervoor dat het kind zich welkom voelt en maken het wegwijs in het rescue centre.
  • Omdat deze kinderen vaak uit een traumatische situatie komen zorgt onze psycholoog voor de juiste behandeling. Ook begeleidt zij de kinderen bij medisch onderzoek of een rechtszaak. De bemiddeling bij de rehabilitatie met de familie neemt zij ook voor haar rekening.
  • Voor hun eigen veiligheid kunnen de kinderen het terrein niet af. Daarom is er 5 dagen per week een onderwijzer aanwezig. Zo raken ze niet te veel achter op school.
  • Wij hebben een moestuin voor gezond eten en ook het terrein is een fijne groene omgeving. Onze tuinman zorgt met hulp van de kinderen dat alles netjes onderhouden wordt.
  • Om te zorgen voor een veilige omgeving zijn onze bewakers dag en nacht aanwezig.
  • Dit alles loopt heel soepel en efficiënt omdat onze manager alles in goede banen leidt.

Ons team .

Nieuwsbrief .

Schrijf je nu in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte
van de laatste ontwikkelingen in Kenia en Nederland.