Onze droom is generaties van weerbare kinderen creëren

Het programma .

Kinderen die sterk en stevig in het leven staan, kunnen zich beter staande houden, grenzen aangeven, respectvol met elkaar omgaan en zelf initiatieven ontplooien. Dit zijn belangrijke voorwaarden om enerzijds te kunnen leren en anderzijds zich te ontwikkelen op sociaal-emotioneel gebied.

We bereiken 200 kinderen per week.
Om dit te realiseren geeft ons team training aan deze kinderen. We bezoeken elke dag één tot twee scholen, afhankelijk van de soms grote afstand die moet worden afgelegd. Op deze manier kunnen we wekelijks 8 tot 10 klassen lesgeven. Dat zijn, afhankelijk van de klas, zo’n 200 kinderen per week bij wie we een verschil maken in hun leven!

Aangepast lesmateriaal .

De training geven we met materiaal dat wij hebben doorontwikkeld. Speciaal voor de kinderen in Kenia hebben wij zowel de tekst als de tekeningen aangepast naar hun taal, cultuur, geloof en gebruiken. Hierbij zijn wij geholpen door een Nederlandse antropoloog en een Keniaanse pedagoog. De bekende Keniaanse illustrator Stanislaus Issa Olonde maakte de illustraties. Het is een lespakket dat als basis kan dienen om later ook kinderen in andere landen op het continent Afrika te helpen.

Help jij mee ?

Samen met ons team willen wij in Kenia het aankomend jaar 10.000 kinderen een betere toekomst bieden. Al voor € 10,- kun je een kind het programma laten volgen en geef je ze een betere toekomst. Wil jij ook het lichtpuntje zijn in het leven van een kind? Doneer dan nu!

Nieuwsbrief .

Schrijf je nu in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte
van de laatste ontwikkelingen in Kenia en Nederland.