De verhalen

korte impressies .

Hoe hoog de nood is en hoe belangrijk het is dat wij er zijn, blijkt vooral uit de verhalen van de kinderen zelf.
We stellen graag een aantal kinderen aan je voor.

Blandina

Blandina is een veerkrachtig meisje en kwam hoogzwanger bij ons binnen toen zij 16 jaar oud was. Ze is misbruikt door haar stiefbroer en daardoor zwanger geraakt. Tijdens haar verblijf is zij bevallen van haar zoon Joshua. Terwijl zij nog in haar kraamtijd zat moest ze daarnaast ook getuigen tegen haar stiefbroer. Helaas kon ze geen steun van haar familie verwachten en was ze daar niet meer welkom.  Ondanks al deze tegenslagen was Blandina overtuigd dat ze in de toekomst zelf voor haar zoon wilde zorgen. Daarom is ze volhardend om haar school af te maken met als droom advocaat te worden. Ze wil meisjes die soortgelijke situaties als zij zelf hebben meegemaakt helpen en bijstaan. Inmiddels heeft Blandina een studiebeurs waardoor zij haar opleiding aan de universiteit kan volgen. Ze doet er alles aan om voor haar en Joshua een liefdevolle en stabiele toekomst op te bouwen. Joshua wordt tijdens de studietijd van Blandina opgevangen in een foster home. Blandina bezoekt haar zoon op frequente basis en blijft daardoor betrokken bij zijn opvoeding en ontwikkeling. 

Amani

Amani woont helaas in een instelling en niet bij zijn familie zoals het hoort. Hij heeft last van een huidziekte waardoor hij een extreme vorm van eczeem heeft. Zijn huid is soms zo ontstoken dat hij er zelfs blaren van krijgt en extreme koorts. Ondanks de pijn staat hij altijd voor je klaar als je iets nodig hebt. Hij is de meest lieve en behulpzame jongen. Voordat hij in het rescue centre terecht kwam woonde hij, met zijn twee zusjes, bij zijn opa en oma die liefdevol voor hem zorgden maar geen geld hadden voor medicatie, laat staan voor een maandelijkse check up bij een specialist.

Dorcas

Dorcas kwam bij ons binnen als een teruggetrokken en verlegen meisje van 14 jaar. Terwijl haar moeder aan het werk was droeg Dorcas de zorg voor haar broertjes en zusjes. Dit had als gevolg dat zij niet naar school kon gaan. Maar wat haar situatie het meest onveilig maakte was het misbruik door haar stiefvader. Ondanks dat haar stiefvader inmiddels veroordeeld was voor zijn daden bleek tijdens het rehabilitatie traject de moeder van Dorcas haar uiteindelijk geen stabiele toekomst te kunnen bieden. Inmiddels woont Dorcas bij haar vader en zijn nieuwe vriendin en gaat ze weer naar school.

Video afspelen

Nieuwsbrief .

Schrijf je nu in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte
van de laatste ontwikkelingen in Kenia en Nederland.