Maak kennis met onze oprichters

Wie zijn wij .

Wij zijn Marije en Linda en het rescue centre van Stichting Kenya Child Care komt recht uit ons hart. Ons rescue centre is geen weeshuis, maar een tijdelijke opvang voor de kinderen omdat we het belangrijk vinden dat de kinderen zoveel mogelijk bij hun eigen familie opgroeien. Wij zijn ervan overtuigd dat wij het verschil kunnen maken en daar zetten wij ons voor 100% voor in. Hieronder stellen wij ons kort voor.

Marije Eits

Voorzitter

Ik ben Marije Eits en “I dreamed of Africa” begon al op mijn 13e jaar. Het duurde uiteindelijk nog eens 10 jaar voordat ik daadwerkelijk voet zette op Keniaanse bodem. Het land, de mensen, de geur, de natuur omarmde mij vanaf het eerste moment.

Jarenlang sudderde deze ervaring aan de oppervlakte en ik ging nog een keer terug om het weer te voelen, ik voelde het en het werd sterker! Ik wilde iets voor dit land gaan betekenen maar hoe en wanneer wist ik toen nog niet. Pas na jarenlang verblijf in het buitenland en doordat ik Linda ontmoette kregen de plannen vorm.  Al die jaren dacht ik dat ik wel alleen een project op zou kunnen zetten, maar toen ik mijn inspiratie met Linda deelde werden wij beiden enthousiast om dit samen te gaan doen.

Ik ben nog steeds dankbaar en blij dat we deze kar samen zijn gaan trekken, niets is mooier om dit samen te doen, het geeft zoveel kracht en positieve energie en we vormen echt een hecht team. Samen willen wij een verschil maken en een bijdrage leveren aan de samenleving! Het raakt mij elke dag weer opnieuw dat er al zoveel kinderen vanuit de opvang in ons rescue centre een beter leven hebben gekregen met liefde en stabiliteit. Deze levenstaak maakt mij een nog gelukkiger mens.


Linda Kragtwijk

Secretaris

Ik ben Linda Kragtwijk en ik trok mij het lot van kinderen in ontwikkelingslanden al op jonge leeftijd erg aan. Op de basisschool hield ik mijn spreekbeurt over de sloppenwijken in Brazilië daar waar mijn klasgenoten hun cavia uitgebreid besproken. De leraren waren overtuigd, jij wordt later ontwikkelingswerker.

Na al wat van de wereld te hebben gezien, had ik pas op mijn 28ste het lef om mijn baan op te zeggen en langere tijd in het buitenland als vrijwilliger te gaan werken op een school voor de armste kinderen. Tijdens deze onvergetelijke ervaring heb ik mij voor het eerst kunnen inzetten voor de groep kinderen waar ik op de basisschool al over sprak. Vanaf dat moment wist ik zeker dat ik zelf iets wilde opzetten.

Toen Marije haar ideeën met mij deelde werd ik meteen enthousiast. We hebben dezelfde idealen en visie en liggen volledig op een lijn. Hierdoor is de samenwerking ook heel natuurlijk gegaan en zijn we een hecht team. Het geeft me zoveel voldoening om echt een verschil te kunnen maken in het leven van de kinderen die wij opvangen. Ze hebben zoveel meegemaakt, dat raakt mij elke keer opnieuw. Mijn drijfveer is dat ze het niet alleen hoeven te doen, samen staan we sterk. Met het team van mensen wat wij in Nederland maar ook in Kenia om ons heen hebben lukt het ons om elke dag iets bij te dragen. Op deze manier maken we met elkaar de wereld een stukje mooier.

Each one of us can make a difference. Together we make change.

Nieuwsbrief .

Schrijf je nu in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte
van de laatste ontwikkelingen in Kenia en Nederland.